Tuinhuis blokhut kopen

Wat zijn de voordelen van een patio met betonelementen?

Wat zijn de voordelen van een patio met betonelementen?

Geplaatst op

Betonnen patio’s winnen aan populariteit als een essentieel element in de huizen van nu. Met meer decoratieve mogelijkheden dan ooit tevoren, trekken betonnen patio’s huiseigenaren aan die een tuin willen die een ultieme veelzijdigheid in design laat zien. Betonnen patio’s hebben ook het voordeel dat ze duurzaam zijn en weinig onderhoud vergen. In deze blog nemen we nog meer voordelen van de tuin met betonelementen met je door. 

Voordelen van een patio met beton

Voor we beginnen, moeten we je eerst vertellen wat een patio is. Dit is heel eenvoudig een binnentuin, omringt door een muur of gesitueerd in het midden van een woning. Het idee is al duizenden jaren oud, maar krijgt in onze tijd weer de nodige aandacht. Wat heb je aan zo’n patio? 

Ten eerste is het de sociale kern van een woning, de ontmoetingsplaats om te loungen en jezelf te entertainen. Dit is dus een heel bijzondere plek om te relaxen. Daarom zijn ook zoveel huiseigenaren er blij mee!

Patio’s zijn ook de perfecte decoratieve ruimte, compleet met gezellige zitjes, open haarden en waterpartijen. Wanneer de patio aanzienlijk groot is, biedt deze zelfs de ruimte aan een tuinhuisje. Dat zorgt voor een bijzondere dynamiek als we denken in termen van binnen en buiten, iets wat sowieso al een eigenschap van de patio is. 

Connectie met het landschap

In de patio heb je de mogelijkheid om via het design een connectie met het landschap rond je woning te maken. Zeker wanneer dit landelijk is, zijn de opties schitterend en inspirerend. 

Betonnen patio’s kunnen worden afgestemd op de kleur van het exterieur of het landschap waarin de woning staat. Betonelementen kunnen moeiteloos gecombineerd worden met bak-, leiststeen en tegels.

De prijs

Als investering kosten betonnen patio’s doorgaans minder dan die van baksteen of natuursteen, omdat ze minder arbeidsintensief zijn om te installeren. Het lagere prijskaartje in combinatie met het brede scala aan beschikbare patronen en kleuren, maken beton een economische keuze voor de meeste budgetten. 

Onderhoud

Beton is gemakkelijk te onderhouden en kan tegen de zwaarste weersomstandigheden.

In tegenstelling tot straatstenen heb je geen voegen tussen eenheden waar gras en onkruid kan ontspruiten. En in tegenstelling tot hout zal beton niet kromtrekken, verrotten of sterk verkleuren.

10 redenen waarom beton een ideaal materiaal is om je tuin mee aan te kleden!

  1. Het kleuren en afdichten van een houten terras kan elk jaar weer veel werk zijn!
  2. Beton kan worden gestempeld, gegraveerd, gestencild of gestructureerd om te lijken op duurdere stenen of bakstenen bestratingen – vaak tegen een fractie van de kosten.
  3. Met het gebruik van vlekken en andere kleurmethoden kun je vrijwel elk denkbare tint maken
  4. Beton is gemakkelijk te vormen in elke vorm die je wilt, om ruimtebeperkingen op te vangen.
  5. In tegenstelling tot stoeptegels heb je geen voegen tussen eenheden waar gras en onkruid kan ontspruiten.
  6. Beton is duurzaam en is bestand tegen allerlei weersomstandigheden 
  7. Dankzij de ontwerpveelzijdigheid van beton zal je partio er heel persoonlijk en uniek uitziet. Niet hetzelfde als wat je buren hebben. 
  8. De esthetische aantrekkingskracht en duurzaamheid van decoratief beton zal de verkoopwaarde van je huis een boost geven. Een mooie tuin maakt verschil. 
  9. Een betonnen terras in de patio is niet vatbaar voor termietenaantasting, houtrot of versplintering.
  10. Beton is milieuvriendelijk. Het installeren van een betonnen terras in plaats van een houten dek, bespaart hout en elimineert de noodzaak voor regelmatig onderhoud met oplosmiddelhoudende houtbeitsen en afdichtmiddelen.

Tot zover de voordelen van een betonnen patio. We hopen dat je onze blogs blijft lezen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van tuindesign.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden