Tuinhuis blokhut kopen

Waarom je een groen dak zou moeten aanleggen

Waarom je een groen dak zou moeten aanleggen

Geplaatst op

Groene daken zien er goed uit en zijn energiezuinig en milieuvriendelijk. Groene daken zijn bedekt met planten. Daar komen veel voordelen bij kijken, maar helaas ook enkele nadelen. Er zijn veel gemeenten die subsidies geven voor groene daken. Ook zijn er veel bedrijven gespecialiseerd in het aanleggen van groene daken.

Meer informatie over tuinieren lees je op de website www.stadsuinieren.nl 

Waarom een groen dak?

Hieronder geven we de drie grootste voordelen van een groen dak.

Afvoersysteem

Duurzame afwatering is een belangrijk onderdeel van elk gebouw. Het is een manier om overstromingen tegen te gaan in geval van overvloedige regenval. Van oudsher heeft een netwerk van leidingen die op het rioleringssysteem zijn aangesloten, bijgedragen aan de beheersing van het water. Als gevolg van de toenemende stedelijke ontwikkeling stroomt echter maar liefst 75% van het water af naar stedelijke gebieden. Bij een groen dak wordt water opgeslagen in planten, waardoor het op natuurlijke wijze weer in het milieu terechtkomt.

Levensduur

Een dak heeft het hele jaar door veel te verduren. Een dak moet niet alleen voldoende bestand zijn tegen wind en regen, maar ook tegen ultraviolet licht en schommelende temperaturen. Het is dan ook gebruikelijk dat zowel huiseigenaren als bedrijven een alternatieve optie voor het dak overwegen.

Groene daken hebben bewezen de levensduur van een dak te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen. De groene barrière beschermt het dak en zorgt ervoor dat een dak tientallen jaren lang goed blijft.

Isolatie

Een van de meest gunstige voordelen van een groen dak is zonder twijfel de thermische prestatie en het is verbluffend hoeveel verschil dit kan maken. Een van de grootste problemen waarmee een dak wordt geconfronteerd, is een slechte isolatie, wat leidt tot aanzienlijk warmteverlies in de winter en broeierige omstandigheden in de zomermaanden.

Dit alles verandert met behulp van een groen dak. Door het toepassen van een groen dak wordt de energie-efficiëntie verbeterd en wordt het gebruik van airconditioning beperkt. Planten absorberen de energie van de zon en verlagen zo de temperatuur van het dak in de zomer, terwijl ze de thermische efficiëntie in de koudere winter bevorderen door de warmte binnenin vast te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden