Tuinhuis blokhut kopen

Tips om je tuintegels te onderhouden

opsluitbanden

Tips om je tuintegels te onderhouden

Geplaatst op

Hier vind je enkele tips om jouw bestrating te onderhouden en zo jouw terras in goede conditie te houden. Als je jouw terras in goede staat wilt houden, moet je het regelmatig goed onderhouden. Het belangrijkste is dat de bestrating schoon en vrij van stof en schadelijke planten moet worden gehouden en dat de voegen regelmatig moeten worden schoongemaakt. Hier zijn enkele eenvoudige tips om je tuinbestrating mooi te houden. Veel mensen denken dat het onderhouden van een tuin makkelijk is, maar er kan nog best wat werk in gaan zitten!

Regelmatig borstelen

Regelmatig borstelen verwijdert vuil en puin en voorkomt het ontkiemen van de zaden van bijvoorbeeld onkruid. Als je je tuintegels en opsluitbanden al een tijdje niet meer schoongemaakt hebt en klein onkruid begint te groeien, zal een goede borstelbeurt ze verwijderen en ervoor zorgen dat ze niet verder groeien of zich niet verder verspreiden. Zorg er altijd voor dat onkruid tussen de tegels en stenen niet te lang blijft groeien.

Schoonmaken met water

Ook al borstel je regelmatig je tuinbestrating schoon; een meer grondige reiniging zal alsnog af en toe nodig zijn. Je kunt hiervoor warm zeepwater of vloerreinigers gebruiken, maar zorg ervoor dat de vloerreiniger die je kiest zuurvrij is. Een zuurhoudende reiniger kan schade toebrengen aan stenen of betonnen bestrating.

Sommige tuintegels hebben hun eigen, speciale schoonmaakmiddel. Gebruik deze en volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Voegen

De voegen tussen de stenen zijn belangrijk omdat ze de stenen met elkaar verbinden. Het schoonmaken ervan kan lastig zijn, omdat dit vaak het meest kwetsbare deel van je tuinbestrating is. Zorg er daarom voor dat je dit voorzichtig doet.

Groene aanslag

Heb je last van groene aanslag op de betontegels? Maak het schoon met groene zeep. Kokend water of azijn kan ook helpen om de groene aanslag te verwijderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden