Tuinhuis blokhut kopen

Inspiratie voor een betonnen tuin

Inspiratie voor een betonnen tuin

Geplaatst op

Ga je een nieuwe tuin aanleggen? Denk dan eens aan de mogelijkheden van beton. Beton heeft een zeer natuurlijke look, maar past ook perfect in een moderne stijl. Je kunt verschillende soorten betonplaten kopen, van robuust tot zeer elegant. In deze blog praten we over verschillende dingen die je kunt doen met beton om jouw tuin naar een hoger niveau te tillen. 

Betonnen platen

Wil je een tuin met zo min mogelijk onderhoud? Overweeg dan om grote betonnen platen in je tuin te leggen. Tussen deze massieve elementen groeit namelijk geen onkruid en je hoeft ze ook niet te maaien. Met een stuk gras heb je toch altijd de zorg om elk jaar het gras gezond te houden.  Elk jaar maar weer verticuteren en elke week weer maaien. Sommige mensen vinden dit vervelend. Ondanks dat gras meer onderhoud nodig heeft, werkt het wel prachtig samen met beton. Het groene gras is een prachtige tegenpool van het grijze beton. Deze combinatie zorgt voor een zeer levendige en tegelijkertijd strakke tuin. Via Google vind je prachtige combinaties van betonplaten met gras.

Beton en hout

Beton en hout is ook zo’n combinatie die prachtig samengaat. Het grijze beton met het natuurlijke, bruine hout, zorgt voor een natuurlijke en rustige look. Dit zie je veel terug in moderne huizen met strakke lijnen die toch een rustige, warme uitstraling hebben. 

Beton als accessoire

Zoals boven al een beetje besproken, kun je ontzettend veel kanten op met beton. Omdat je het kunt gieten en vormen, is het mogelijk om supercreatief om te gaan met beton. Zo zien we vaak dat mensen beton gebruiken voor wanden, tegels en platen, maar ook voor plantenbakken, vuurpitten en zelfs visbassins. Ook banken en stoelen kun je maken van beton maar dit is niet super comfortabel. Daarom raden we aan om mooie, goede kussens te kopen of de bovenlaag af te werken met een zachter materiaal. De belangrijkste tip die je moet onthouden wanneer je beton in de tuin wilt meenemen, is dat je het grijs combineert met levendige kleuren. Zoals boven genoemd, is grijs beton bijvoorbeeld perfect te combineren met hout en groene accenten zoals gras.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden