Tuinhuis blokhut kopen

Hoe leg je eenvoudig een zomertuin aan?

Hoe leg je eenvoudig een zomertuin aan?

Geplaatst op

Deze blog gaan we kijken hoe je een zomertuin in kan richten voor 2020. Als je nu begint met aanleggen ben je nog op tijd. Mensen vinden het doorgaans erg fijn om in de tuin te zitten in de zomer. Een stukje privé, maar dan toch genieten van de natuur. Het kan allemaal in de zomer tuin. Ook een barbecue aansteken en gezellig met familie en vrienden relaxen van het mooie weer, dat is allemaal wat de zomertuin voor je in petto heeft. Lees snel verder om tuinideeën te ontdekken!

Tijd om te zaaien

Zaai zaden in april en leg je grasmat waar hij liggen moet. Vergeet niet vanuit een centrum te werken, daarvoor is een tuinhuis heel geschikt. Je kunt ook een veranda of pergola als centrum van je tuin nemen. Dan is het direct duidelijk waar de rest van de tuin moet komen. Het ziet er fantastisch uit wanneer er een terras of veranda omringt wordt door een grasmat, bloemen en bomen. Naast de veranda kun je een plek maken waar je een barbecue neer kunt zetten, zodat je daar met vrienden en familie kan genieten van het zomerse weer. In een zomertuin hangt een barbecue eigenlijk vanaf het begin af aan in de lucht. Het is ook zo gezellig! Veel mensen denken dat tropische bomen niet kunnen overleven in Nederland, maar dat is een fabeltje, want er zijn bijvoorbeeld soorten palmbomen die prima overleven in ons land.

Een goede erfafscheiding

Een schitterende tuin vraagt om een goede erfafscheiding. Er zijn een aantal manieren hoe je dit kunt doen, bijvoorbeeld door er een hek te zetten of dit te laten doen door een hekwerk bedrijf. Daarnaast zijn coniferen een natuurlijke oplossing. Ook metalen kooien met daarin stenen zijn een geliefde oplossing tegenwoordig, dit is dan de wat meer industriële oplossing voor een erfafscheiding. Soms is het een optie om een erfafscheiding met de buren samen te bekostigen. Het mooiste is dat je een constructie maakt die enigszins bij elkaar past, dus dat het tuinhek qua kleur goed past bij het -huis, dat meestal ook van hout gemaakt is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden