Tuinhuis blokhut kopen

De verschillende fases van houten pallets

De verschillende fases van houten pallets

Geplaatst op

De levensduur van een pallet is lang wanneer rekening wordt gehouden met de bron, de productie en het gebruik. In deze blog hoop ik je een beter begrip te geven van hoe effectief een pallet kan zijn gedurende zijn levenscyclus en hoe het recyclen van pallets de levensduur aanzienlijk verlengt.

Zaaien

Omdat de meeste pallets van hout zijn gemaakt, moet een pallet als boom beginnen. Voor de palletbouw worden verschillende houtsoorten gebruikt, zowel zacht als hard. Zachte houtsoorten omvatten dennen, sparren en cederhout; harde houtsoorten omvatten eiken, esdoorns en beuken.

Bomen verzorgen

Bomen worden zorgvuldig verzorgd terwijl ze groeien, hetzij van nature in bossen of op boomkwekerijen. Bomen leveren niet alleen een aanzienlijke bijdrage aan de zuurstofvoorziening op aarde, maar zorgen door hun voortplanting ook voor meer bomen. Hierdoor kan hout duurzaam zijn als product voor gebruik in de menselijke industrie.

Vastleggen en frezen

Wanneer deze bomen groot genoeg zijn, worden ze gekapt en naar houtzagerijen gebracht. Hout wordt uit boomstammen gefreesd en kan daarom voor verschillende doeleinden worden gebruikt. In dit geval worden er pallets van gefreesd.

Bouw

Pallets worden over het algemeen geconstrueerd met drie parallelle planken die als steun functioneren voor andere vloerdelen die de andere kant op lopen. Deze onderborden staan bekend als stringers. Als alternatief kan een rasternetwerk van stringers worden gebruikt in aanvulling op de oppervlakteplanken, waardoor een zogenaamde blokpallet ontstaat.

Verdeling

Zodra een pallet is gebouwd, worden ze verkocht aan een distributiebedrijf. Sommige bedrijven verkopen hun pallets rechtstreeks, andere verhuren ze.

Het nut van een pallet

Na aankoop worden pallets gebruikt om goederen en delen van goederen te verplaatsen, zoals hierboven uitgelegd. Pallets versnellen het productie- en distributieproces aanzienlijk, omdat ze veel praktischer zijn voor het vervoeren van lading dan een houten kist of vat, zoals voor de twintigste eeuw het geval was.

Repareren en recyclen: De levensduur van een pallet verlengen

Het is onvermijdelijk dat een pallet tijdens de service beschadigd raakt. Schade betekent echter niet dat een pallet onbruikbaar is. Meerdere bedrijven, zoals Vierhouten Pallets, repareren en recyclen pallets. Ze kunnen diverse onderdelen van de pallet vervangen.

Combinatie Pallet

Zodra een pallet te veel problemen heeft om effectief te worden gerepareerd, worden ze afgebroken en gecombineerd met andere gerecyclede pallets tot een combinatiepallet. Dit is te vergelijken met het demonteren van een oude auto voor de onderdelen die nog in goede staat zijn en waarmee andere auto’s gerepareerd kunnen worden. Alternatief worden pallets die te zwaar beschadigd zijn om bruikbaar te zijn omgevormd tot zaaisel, hetgeen helpt bij de productie van meer bomen- of biobrandstof.

Pallets zijn, zoals je ziet, veel meer dan eenvoudige transportmiddelen. Het zijn in de eerste plaats bomen die voor hun hout worden gebruikt en vaak worden ze op grote schaal gerecycled en hergebruikt. Daarom dragen pallets bij aan de algemene gezondheid van ons milieu, en dus onze wereld.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden