Tuinhuis blokhut kopen

De mediterraanse tuin: op vakantie in je eigen land

De mediterraanse tuin: op vakantie in je eigen land

Geplaatst op

Het ziet ernaar uit dat we de zomer van 2020 thuisblijven, omdat we niet op vakantie kunnen in verband met het coronavirus dat overal op de wereld roet in het eten gooit. Natuurlijk zijn er wel andere mogelijkheden om onszelf te vermaken en te ontspannen. Wat dacht je van op vakantie in je eigen tuin? Dit idee is natuurlijk een beetje met een knipoog, maar je kunt er wel iets heel leuks van maken waardoor je toch een beetje een vakantiegevoel hebt deze zomer. In deze blog leggen we uit waarom je echt de mediterraanse stijl zou moeten kiezen voor je tuin. Lees snel verder en laat je inspireren.

Een zomers gevoel

Als het lekker weer is willen we gewoon een zomers gevoel. De zon zorg daarvoor, omdat de temperatuur lekker warm is en de bomen, planten en bloemen zich weer van hun mooiste kant laten zien. Natuurlijk gaat het ook om de sfeer van de inrichting en de ruimte waar je bent. Op vakantie is bijvoorbeeld een vakantiehuis altijd heel inspirerend en enthousiasmerend, omdat het er zo anders is en zomers gedecoreerd. Dat is natuurlijk ook de taak van een vakantiehuis, haar bewoners entertainen. Plus dan nog de schitterende omgeving waar je bent, met allerlei planten en bomen die je in Nederland meestal niet ziet. 

Kies voor een mediterraanse inrichting

Met een mediterraans tuindesign, waarin planten en struiken uit het zuiden van Europa een rol spelen, creëer je direct een sfeer die jou aan de vakanties van weleer doet denken. In zo’n tuin mag natuurlijk een mooie olijfboom en een paadje door de tuin, het liefst nog een verhoginkje op, niet ontbreken. We raden je aan om voor het pad door je tuin, wat overigens ook nog best langs een mooie vijver of zwembad mag leiden, tuintegels te nemen. Deze zien er mooi uit en zijn zeer slijtvast. Daarbij vragen ze maar weinig onderhoud.

Creëer een centrum in je tuin

Door een mooi centrum in de tuin te creëren, ontstaat er ook een duidelijke indeling. Daarbij zal het concept van je tuin extra duidelijk zijn voor jezelf en voor je gasten. Dit laatste maakt dat de zeggingskracht van het ontwerp versterkt wordt. Denk bij een centrum in een mediterraanse tuin aan een terras of een pergola. Dit zijn plekken waar de familie graag samenkomt om te genieten van tapas, een barbecue of gewoon lekker een Hollandse stamppot andijvie. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden