In deze tekst willen we graag inspireren hoe jij een goede schutting voor je tuin kunt uitzoeken. Er zijn verschillende opties waar je zeker veel profijt van kan hebben, maar de allermooiste, dat is toch wel de schutting met betonpalen. We gaan je hier meer over vertellen. Lees dus snel verder en laat je inspireren zodat je ook de goede keuzes maakt zodat je jarenlang plezier hebt van je schutting. 

Een ideale schutting

De ideale schutting is niet alleen heel stevig, maar ook erg mooi. Wij geloven dat de betonnen schutting zeker onder deze categorie valt. Wanneer we kijken naar houten schuttingen, dan zul je zien dat deze relatief snel onder de elementen bezwijken. Het kan gaan om schade door wind, maar ook aantasting door water. Natuurlijk zijn er wel opties die ook wel goed zijn, bijvoorbeeld eikenhoutenpalen, maar dan nog zullen die uiteindelijk vergaan in de grond. 

Met betonnen schuttingpalen heb je hier geen last van. Ze gaan gemakkelijk vele decennia mee. Daarbij zijn de looks van de schutting nogal tijdloos. Hoe eenvoudiger hoe beter in dit geval. In het geval van een betonpalen schutting, wordt er gebruik gemaakt van hout tussen de palen. Maar dat kan ook beton zijn. Hout is echter een stuk lichter en daarom kiezen veel mensen voor dit materiaal tussen de betonpalen. Je moet dus na enkele jaren alleen het hout vervangen. 

Meer leuke dingen voor in de tuin

Tegenwoordig zijn er een aantal dingen erg populair in de tuin, meestal kennen we ze van vakanties, denk daarbij aan blokhut, tuinhuizen en pergola’s of veranda’s. 

Door deze elementen te gebruiken is het een stuk gemakkelijker om je tuin helemaal in te richten zoals je ideale plaatje in je hoofd dat voorschrijft. Creatief bezig zijn met de tuinarchitectuur is iets wat je ook in samenspraak met een tuinarchitect zou kunnen doen. Daarmee krijg je input van een professional die al wel de nodige tuintjes verbouwd heeft. 

En laten we natuurlijk ook niet het ideale terras vergeten. Dat is echt de plek waar je in de zomer lekker met familie en vrienden kunt genieten van een BBQ. Wil je leuke ideeën opdoen voor je zomertuin in 2021? Dan moet je eens even kijken op betonnenschutting.com.