Blokhut soorten

Informatie en advies over de verschillende soorten blokhutten, blokhutten in diverse stijlen en soorten.

Wanneer u overgaat tot het kopen of bouwen van een blokhut, dan is er een eindeloos aanbod op het gebied van modellen, maten, varianten, materialen, kwaliteiten, niveau van afwerking, comfort, accessoires en uitstraling.

 


Een Finse blokhut wordt ook wel een Kota genoemd. Een Kota was vroeger de behuizing van de Laplanders, en was niet meer dan een kring van een aantal stevige stokken die aan de bovenkant waren samengebonden tot een geheel.


Wanneer u over relatief weinig ruimte beschikt om een blokhut te plaatsen of deze zo weinig mogelijk ruimte wilt laten innemen, dan is een speciale blokhut voor in de hoek wellicht de oplossing voor u.

 


Blokhutten zijn in vele maten en uitvoeringen verkrijgbaar en zijn multifunctioneel, omdat u deze voor diverse doeleinden kunt gebruiken.

 


Een blokhut of tuinhuis kan een aanwinst zijn voor uw tuin, vooral als de vorm en materialen aansluiten op de stijl van uw huis en of uw tuin.

 


Blokhutten worden al van oudsher gebruikt voor recreatieve doeleinden. In bergachtige en bosrijke gebieden treft men ze veel aan, zoals in de Alpen en Scandinavië, waar bergbeklimmers en wandelaars er terecht kunnen voor een drankje en maaltijd, maar ook om te overnachten.


Wanneer u voor de stalling van uw auto een garage wilt in de vorm van een blokhut  dan kan dit.