Kopen van een gebruikt tweedehands tuinhuis

Wanneer u een tuinhuis gaat kopen is er keuze genoeg, want ze zijn er in vele maten, modellen, stijlen, kwaliteiten en prijsklassen. Heeft u er al eens aan gedacht om een gebruikt tuinhuis te kopen ?

 


Redenen om een gebruikt tuinhuis te kopen
Er zijn diverse redenen te bedenken waarom men kan overwegen een gebruikt tuinhuis te kopen, zoals:
· Budget; een gebruikte is is aanmerkelijk goedkoper dan een nieuwe.
· Er zijn voldoende gebruikte tuinhuizen die er perfect uitzien en hooguit kenmerken van normaal gebruik vertonen, en waarvan de levensduur nog lang niet verstreken is.
· Gebruikte tuinhuisjes worden niet alleen maar door de eigenaar verkocht omdat ze verouderd of versleten zijn.
· Goede kwaliteit voor weinig; wanneer u een gebruikt tuinhuisje met een goede kwaliteit aanschaft, dan kan dit zelfs nog in kwalitatief betere staat zijn en meer aan uw verwachtingen voldoen, dan een nieuw goedkoop tuinhuisje van mindere kwaliteit nadat dit een jaar in uw tuin gestaan heeft.

Aanbod gebruikte tuinhuizen
Gebruikte tuinhuizen worden met name door particulieren aangeboden en het aanbod vindt u in de vele advertentieblaadjes en op internetsites. Er zijn ook reguliere verkooppunten van tuinhuisjes en blokhutten die ingeruilde tuinhuisjes weer te koop aanbieden als deze nog in goede staat zijn, soms nadat ze een kleine opfrisbeurt hebben genoten. Vaak kunt u dan ook nog genieten van alle service die het betreffende verkooppunt van tuinhuisjes aanbiedt. Ook showroommodellen kunnen tot deze categorie worden gerekend. Deze kunt u als ze plaats moeten maken voor een nieuwe collectie, vaak met aantrekkelijke korting kopen.

Aandachtspunten bij het kopen van een gebruikt tuinhuisje
Wanneer u een gebruikt tuinhuisje aankoopt, dan kunt u extra aandacht besteden aan de volgende punten:
· Het is aan te raden een gebruikt tuinhuis alleen te kopen wanneer u dit in gemonteerde toestand kunt zien. Ten eerste ziet u zo beter wat de precieze staat is en ten tweede heeft u dan een goed beeld van hoe u het weer dient te monteren. Het verdient daarnaast aanbeveling om zelf te demonteren en de onderdelen goed te merken zodat het in elkaar zetten thuis makkelijk kan verlopen. Er is namelijk niet altijd meer een opbouwhandleiding ter beschikking. Het is ook bijna vanzelfsprekend dat wanneer u bij een particulier een gebruikt tuinhuisje koopt, u dit zelf demonteert.
· Indien u uw gebruikt tuinhuis bij een zaak koopt, is het altijd van belang te informeren naar de voorwaarden en kosten van levering, montage, garantie en service. U dient zich wel te realiseren dat als men in het geval van een tweedehands tuinhuisje service en garantie verleent en daarnaast levering en montage verricht, u meestal wel de volledige prijs voor deze services betaalt omdat er gezien de marge in dit geval weinig of geen ruimte is voor korting.
· Onderhandelen loont altijd de moeite. Of u nu een gebruikt tuinhuisje van een particulier of bij een zaak koopt; men ziet dit liever snel de deur uitgaan dan langzaam. Kordaat onderhandelen en snel beslissen levert u zeker voordeel op.