Een blokhut van Universo

Universo vervaardigt in Nederland jaarlijks vele tienduizenden houten blokhutten en is wereldwijd één van de grootste producenten. Deze worden verkocht bij erkende tuincentra en doe-het-zelfzaken.

 

Universo levert niet rechtstreeks aan particulieren. Er zijn overigens ook wederverkopers die via internet de blokhutten van Universo aan consumenten verkopen.

Kenmerken blokhutten Universo
Universo produceert blokhutten op basis van het stapelsysteem, dat zich kenmerkt door stabiliteit. Men gebruikt Scandinavisch vurenhout, dat een fijnnervige houtstructuur heeft, wat leidt tot een goede duurzaamheid van de producten die ermee vervaardigd worden. Ze zijn voor ieder gebruik geschikt, waarbij u kunt denken aan toepassingen in uw tuin als:
· Speelhuis voor de kinderen.
· Theehuisje om lekker te relaxen.
· Opbergruimte voor fietsen.
· Werkruimte.
De blokhutten zijn in vele modellen en maten verkrijgbaar en de grotere kunnen ook van een veranda worden voorzien. Men kan kiezen voor een wanddikte van 19 of 28 of 44 mm.

Bouwpakket Universo blokhuis
Universo levert alleen bouwpakketten, dus u moet zelf zorgen voor de montage en plaatsing. Een bouwpakket bestaat normaliter uit een minimaal aantal onderdelen die nodig zijn:
· Balken voor de wanden.
· Deuren en ramen inclusief kunststof beglazing.
· Dakbedekking van dakleer of shingles bij een zadeldak en rubberfolie bij een plat dak.
· Alle nodige bevestingsmaterialen.
Optioneel kan men dan de volgende onderdelen aanschaffen:
· Houten vloer.
· Fundamentsbalken.
· Dakgoten.
Een aantal duurderde modellen heeft deze onderdelen wel standaard in het pakket en soms hebben deze nog meer extra’s die inbegrepen zijn. Let er dus bij het beoordelen van de aanschafprijs goed op waaruit het bouwpakket bestaat. Een vloer en dakgoten heeft u normaliter echt nodig, dus of u deze nu bij Universo of op een andere manier aanschaft maakt niet uit; het zijn wel kosten die u mee moet nemen in uw berekening van de totaalprijs.

Montage en plaatsing blokhut Universo
De opbouw van een blokhut van Universo is met name door de duidelijke instructie goed te doen. Men dient ook zelf zorg te dragen voor een vergunningsaanvraag en fundering. Overigens wordt door Universo geadviseerd om het hout, voordat men de blokhut monteert en plaatst, goed te behandelen met beits of verf. Op aanvraag kan er ook op professionele wijze geïmpregneerd hout geleverd worden.