Kopen blokhut

Lees hier de uitgebreide informatie over het kopen van een blokhut.

Blokhutten voor in de tuin zijn meestal van hout en in diverse modellen verkrijgbaar. Een blokhut is multifunctioneel, omdat u deze voor diverse doeleinden kunt gebruiken.

 


Het is zover, u heeft besloten een nieuwe blokhut te kopen. Misschien heeft u al een tuinhuisje, maar wilt u dit vervangen omdat het te klein is of in slechte staat.

 


Blokhutten worden al van oudsher gebruikt om in te recreëren. In de Alpen vindt men blokhutten waar bergbeklimmers en wandelaars terecht kunnen voor een drankje en maaltijd en om te warmen, maar ook om te overnachten.


Steeds meer Nederlanders plaatsen een blokhut in de achtertuin welke gaat dienen als bijvoorbeeld berging of klusruimte.

 


Universo vervaardigt in Nederland jaarlijks vele tienduizenden houten blokhutten en is wereldwijd één van de grootste producenten. Deze worden verkocht bij erkende tuincentra en doe-het-zelfzaken.

 


Het is vaak zo’n gewoonte om een blokhut nieuw te kopen, dat veel mensen er niet eens bij stil zullen staan dat ook het kopen van een gebruikte blokhut tot de mogelijkheden behoort.

 


Tuinhuisjes zijn er in vele maten, modellen, stijlen, kwaliteiten en prijsklassen, dus er is keuze genoeg en voor ieder wat wils.

 


In Nederland zijn diverse fabrikanten van blokhutten gevestigd.